10. března 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Přemýšlíte, co zítra k obědu? Vyzkoušejte ravioli. Kdy jindy než o víkendu je na podobné recepty čas!
1 / 4

Domácí ravioli 

Těsto: 300 g hladké mouky, 3 vejce, špetka soli, 40 ml olivového oleje
Náplň: 100 g čerstvého špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 250 g ricotty, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř
Omáčka: asi 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 svazek jarní cibulky, 1/2 svazku plocholisté petrželky, 250 g cherry rajčátek, sůl, mletý černý pepř
Postup:
1. Z mouky, vajec, soli a olivového oleje vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a v lednici necháme 30 minut odpočinout.

2. Listy špenátu opláchneme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. Přisypeme špenát a chvilku ho podusíme. Odstavíme ho a necháme vychladnout. Pak ho v misce promícháme s ricottou a vejcem. Náplň dochutíme solí a pepřem.

 

1 / 4