Regeneruje, čistí, chrání
Babičky nám vtloukaly do hlavy, že stačí sníst jedno jablko denně a budeme krásné a zdravé. Tuto větu byste si měla pamatovat a držet se jí jako klíště.
Slupka jablka obsahuje vysoký podíl vitaminu C. Dále jablko obsahuje 13 vitaminů a minerálních látek, které mají pro naše tělo blahodárný účinek.
Celkově se jablko dá označit za regenerační, čisticí a chránící proti chorobám. Pomáhá také snižovat hladinu cholesterolu, pomáhá trávení a zlepšuje krevní obraz. A při tom všem skvěle chutná.
Zbavuje kil
Díky své sladké chuti nebudete toužit po sladkostech, a při tom není takovou sladkou hrozbou jako hroznové víno nebo banán. Obsah složky pektin pomáhá spalování tuků.
S jablky jsou spojené diety, které mají za úkol pročistit tělo. Jablka mají vysoký obsah vody a vlákniny, což z nich dělá skvělou plodinu při detoxikačních kúrách. Některé kúry doporučují minimálně jedno jablko za den, přísnější diety jsou založeny pouze na jejich konzumaci, což není pro zdraví úplně ideální.
Rovnou se zakousnout
Ideální je jíst jablka syrová. V této podobě mají nejvyšší obsah důležitých látek. Ale můžete je dusit, vařit, zapékat či z nich vyrobit pyré nebo smoothie. Základ je nepřidávat do nich žádný cukr a využít jejich přirozeně sladkou chuť.