8. února 2017
 | 
Foto: Pixabay, Shutterstock, archiv
S nachlazením se lidé potýkají ve všech koutech naší planety. Rýma, bolení v krku nebo teplota se nevyhýbá Mexičanům, Japoncům ani Ukrajincům a každý národ na ně má svoje tradiční recepty. Inspirujte se!
1 / 13

Kurkumové mléko – Indie

Haldi ka doodh  není jen mléko. Je to nálož na antioxidanty bohaté kurkumy, zázvoru a medu doplněná o špetku černého pepře. Kurkuma patří v ayurvedě     ke klíčovým léčivkám, podporuje také trávení a pomáhá při bolesti zubů. Při přípravě doporučujeme použít mandlové mléko.

Recept:

2 hrnky mandlového mléka
1 lžíce medu
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička mleté skořice
Špetka černého pepře a nastrouhaný zázvor

Smíchejte všechny ingredience v malém hrnci a za stálého míchání uveďte do mírného varu. Nechte poté pomalu vařit zhruba 10 minut. Poté sceďte a pijte teplé.

1 / 13