23. ledna 2017
 | 
Foto: Fotolia
Vypadá jako cukr, ale cukr to není. Dá se s ním vařit i péct, můžete si s ním osladit cappuccino po obědě. Bez strachu, že přiberete!

Jestli vás honí často mlsná, ale bojíte se přibývajících kil, vyzkoušejte nové nízkoenergetické přírodní sladidlo Extra-Linie, které umožňuje pochutnat si na sladkém a přitom téměř nezhřešit, protože jeho energetický obsah je pouze do 0,2 kcal/g. Svojí chutí i vlastnostmi se podobá cukru, takže s ním lze sladit nápoje, vařit i péct.

Základ přírodního sladidla Extra-Linie tvoří erythritol, což je alkoholický cukr, který se přirozeně vyskytuje v některém ovoci, houbách a ve fermentovaných potravinách, například v pivu a vínu. Má sladkou chuť, ale neovlivňuje hladinu krevního cukru a jeho glykemický index je skoro nulový. Díky tomu se dá využít u diabetických a redukčních diet. Ocení ho ale všichni, kteří chtějí snížit příjem cukrů a neošidit se o sladkou chuť. Navíc nezpůsobuje zubní kaz. Jeho sladivost přitom odpovídá zhruba 60–70 procentům sladivosti klasického cukru. Balení o hmotnosti 400 gramů koupíte v lékárnách za 170 Kč.