27. prosince 2016
Vynechání snídaně je bohužel trend současné doby. A to je chyba!
1 / 2

Co umí snídaně!

Jídlo, které si dáte ráno, má největší předpoklad, abyste energii z něj během dne úplně spálili. Pokud si k snídani dáte hrst ořechů nebo kousek jablka, už za dvě hodiny budete mlsně kroužit a hledat cokoli k snědku. Bez rozmyslu si dáte vydatnou svačinu a chvíli na to ještě vydatnější oběd. Množství kalorií se vám už v tuto chvíli nepodaří uhlídat a vaše kila nemohou mizet. Proto se mnoho výživových poradců shoduje, že snídaně je základ zdravého životního stylu a štíhlé postavy.

Velikost snídaně

Obrovská snídaně se může zdát jako dobré řešení, ale nic se nesmí přehánět. Stephanie Eckelkamp, autorka knih o správném stravování, testovala teorii velkých snídaní. Lidé v jejím pokusu jedli „mamutí“ snídani, která přesáhla 600 kalorií. Výsledek? Ospalost, minimum energie, pocit odkrvení mozku… Dietoložka Katie Shields vypočítala, že vzhledem k věku, postavě a rychlosti metabolismu jsou ideální snídaně pro ženu v rozsahu 350 – 500 kalorií. Taková snídaně vám energii dodá, a pokud budete správně vybírat suroviny, budete svěží a celé dopoledne budete skvěle „fungovat“

1 / 2