Chladící návlek
Funguje na podobném principu, jako chladivé obklady – obsahuje gel, který dokáže po dlouhou dobu udržet nízkou teplotu. „Rukáv“ necháte zchladit v mrazáku, vsunete do něj víno a poté máte na několik hodin vystaráno. Tento návlek se prodává i ve formě praktické tašky, se kterou dorazíte na letní večírek stylově a s perfektně vychlazenou lahví.
Chladivé vinné kostky
Dávat do vína led? To klidně můžete, ale ne ledajaký. Aby nedošlo k ředění vína vodou, zkuste si udělat ledové kostky z další lahve stejného vína. V horkých letních měsících tak víno neztratí chuť a bude mít stále nízkou teplotu. Tento postup se samozřejmě hodí k méně drahým a lehčím vínům. Použít můžete například víno Habánské sklepy Rulandské modré rosé.
Spousta ledu
Ta nejjednodušší metoda bývá často nejúčinnější – do termotašky nasypte hromadu ledu, vložte lahve s vínem a vyrazte třeba do parku. Použití termotašky a ne obyčejné igelitky je důležité – kromě ochrany před teplem je vyrobena z odolnějšího materiálu a také je možné uzavřít ji i v horní části. Ledu se pak můžete vždy elegantně zbavit, po chvíli na slunci z něj nezbude nic.