15. listopadu 2016
Přibývá lidí, kteří vyřazují ze stravy lepek. Jde o jejich rozhodnutí, ne že by je k tomu nutila nemoc. Dělají dobře?

"V knize neurologa Davida Perlmuttera Moučný mozek se dočtete, jak pšenice, sacharidy a cukry škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladkostí, nýbrž i o ,zdravé‘ celozrnné pečivo. Naprosto s jeho názory souhlasím. Věřím, že bezlepková strava dodá člověku více energie a projasní mysl, zlepší soustředění a možná vymizí zažívací potíže," vysvětluje nutriční specialistrka Světa zdraví Kristýna Báčová a dodává: "Je to dost individuální, každý organismus může reagovat jinak, ale tuhle změnu bych uvítala. Je to sice do jisté míry módní záležitost, ale může pomoci."

Někdo vyřadí lepek, jiný cukr. Další si dělá výplach nosu nebo si dává po ránu lžíci rybího oleje či večer sklenku vína. Jak tím svému zdraví prospíváme a co si o tom myslí odborníci? Kupte si novou Ženu a život, která vychází už ve středu 15. listopadu, navíc s nádhernou a voňavou vánoční přílohou Chuťovka.