CCF je ajurvédský čaj, který se připravuje z celého koriandru, celého římského kmínu a fenyklových semínek. Ze zkratek těchto bylin také vznikl jeho název.
Jak ho připravíte?
Jednu vrchovatou čajovou lžičku od všech složek zalijte 1 litrem vroucí vody a nechte louhovat.
"Tento čaj je vhodný v zimním období na prohřátí celého těla. Na jaře je vhodný při očistě jater. Na podzim, v zimě i na jaře zlepšuje imunitu a pomáhá při nachlazení. Velmi intenzivně zlepšuje krevní oběh, je tedy vhodný při problémech se studenými končetinami. Pomáhá při zadržování vody, očišťuje vylučovací systém (močový měchýř, ledviny). Stimuluje metabolismus a trávící oheň. Především v zimě zlepšuje vitalitu a odstraňuje únavu. Pročišťuje krev, což pomáhá detoxikaci během celého roku. Doporučuje se při zánětech. Přináší klid, jasnost a uvolnění naší mysli," vyjmenovávná výhody celoročního pití čaje CCF jógová terapeutka Zuzka Klingrová.