1. Nálož vitamínů a minerálů
Avokádo obsahuje velké množství vitamínů C, E, K, H, B3, B5 a minerálů, jako je draslík, měď, hořčík a fosfor. Na rozdíl od jiných superpotravin je avokádo tvořeno z 80 % zdravými a kvalitními tuky. Obsahem živin se blíží masu a vejcím, proto je často používáno ve vegetariánské a veganské kuchyni.
2. Místo do lékárny do obchodu pro avokádo
Pomáhá při chorobách jater, ledvin, močových cest, sliznic, kůže, snižuje krevní tlak a posiluje srdce.
3. Místo másla i do pomazánky
Díky svému složení je vhodnou, zdravou a chuťově zajímavou náhražkou másla a hodí se k přípravě pomazánek. Mezi nejznámější recepty patří avokádový dip, tzv. guacamole, které se podává k nejznámějším mexickým jídlům – tacos, burritos nebo nachos. Můžete si ho namíchat doma sami během několika minut.
Co potřebujete?
Avokádo
zralé 2 ks
Rajčata
tvrdší, malé 3 ks
Česnek
Cibule
Citronová šťáva
Sůl
Jak na to?
Avokáda rozmačkejte v misce na kaši, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená rajčata, smíchejte a dochuťte prolisovaným česnekem, solí a citrónovou štávou.
Namažte jím bagetky a zapečte v troubě.
Skvělé avokádo můžete objednat třeba zde.