Z reklam na vás útočí, jak je sója zdravá a prospěšná pro váš organismus. Nejen v obchodech se zdravou výživou si můžete sojové produkty koupit, v čem je tedy problém?
Plusy a mínusy
První vtip je v tom, v jakém stavu tuto luštěninu konzumujeme. Sóju jíme každý den všichni! V podobě sojové mouky, která se přidává do uzenin, sušenek a vlastně ani nevíme, kam všude ji výrobci dávají. Jenže podle odborníků nám sója v této podobě škodí, jako mouka je pro naše tělo velmi špatně stravitelná.
Luštěnina jako taková je opravdu nadupaná: vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku, draslíku a vitamínů se jí nedá upřít. Proto je důležité, abychom si vybírali produkty pro naše tělo prospěšné. Je to například tofu, tempeh, miso, sojové mléko...
Tyto pochutiny bychom měli zařadit na náš stůl ale spíše v malých dávkách. A hlavně bychom se měli vyhnout průmyslově zpracované sóje, která našemu tělu nepřináší žádný užitek.