10. září 2016
Zdravé tuky dodají vašim pokrmům chuť a neohrozí vaši linii. 
1 / 2

Avokádový olej

Avokádový olej má pozitivní vliv na vaše srdce. Je silným antioxidantem a zlepšuje vstřebávání vitamínů. Nepřepálí se tak rychle jako běžný olej a proto je vhodný na tepelnou úpravu potravin, ale můžete jej použít i studený do salátu.

Konopný olej

Lisuje se z konopných semen a oplývá množstvím esenciálních mastných kyselin. Snižuje riziko vzniku cukrovky typu 2. Odrůda konopí pěstovaná kvůli oleji neobsahuje žádné psychoaktivní látky, takže se nemusíte bát. Je ideální na saláty, dresingy a pesta. Tepelná úprava není ideální.

Hroznový olej

Vedlejší produkt z vinařství má skvělou chuť a je dobrým zdrojem vitaminu E. Podle nedávné studie z University of California může tento olej snížit riziko mrtvice o 73%. Neutrální chuť oleje z něj dělá skvělého pomocníka v kuchyni. Můžete jej použít na teplou i studenou kuchyni.

1 / 2