2. září 2016
 | 
Foto: Nespresso, Bohemian Foodie
Léto končí a s příchodem podzimu a krátících se dnů přímou úměrou stoupá i spotřeba šálků kávy. Tak ať jsou ty zmíněné šálky naplněny tím nejlepším obsahem, jaký si jen dovedete představit.

Výběrová káva Nespresso je to pravé, čím si zpříjemnit rána, odpoledne… ale i podvečery. A aby přechod do nové, pracovně často náročné sezony byl co nejpříjemnější, dejte si ke svému šálku lahodný dezert. Blogerka Irena (bohemianfoodie.cz) navrhuje kokosové tiramisu s rumem a malinami.

RECEPT

Pro 6–8 osob / Doba přípravy 20 minut / Chlazení ideálně přes noc

PŘÍSADY

500 g krému mascarpone ▪ 5 vajec ▪ 5 lžic hnědého cukru ▪ 5 lžic mletého kokosu ▪ 1,5 panáku rumu ▪ 1 střední šálek kávy ▪ piškoty ▪ 100 g malin ▪ kakao na posypání

POSTUP

Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do sněhu, v jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světle žlutého krému. Přidejte do něj mascarpone a kokos, dobře promíchejte a opatrně přidejte sníh. Nemíchejte moc intenzivně, aby sníh neslehl. Do misky dejte kávu s rumem, namočte v ní piškoty a poskládejte je na dno nádoby nebo skleničky. Na ně dejte vrstvu krému a maliny, poté opět trochu krému a další namočené piškoty. Završte vrstvou krému a posypte kakaem. Nechte odležet ideálně přes noc.

Kompletní znění receptu naleznete na Bohemian Foodie

Neumíte si ani vy podzim bez výtečné kávy představit? Klikněte na nespresso.jenprozeny.cz a vyhrajte skvělý kávovar a spoustu dalších cen!