Letos se Pumpkin Spice Latte, zbožňované stejně tak i v České republice, vrací do nabídky Starbucks na začátku září.
Stručný příběh jisté příchutě
Aby mohlo Pumpkin Spice Latte dobýt chuťové pohárky fanoušků po celém světě, musel být napřed vytvořen ten jediný nejlepší recept. Na začátku roku 2003 se skupina partnerů (zaměstnanců) Starbucks v Seattlu zabývala vytvářením nové příchutě. Měli navrhnout nový nápoj pro hlavní podzimní nabídku. Tým začal tím, že do studia přinesl nejcharakterističtější podzimní dekorace - a dýňový koláč. Právě ten se vzápětí stal impulsem pro zkombinování espressa s dýňovou příchutí a různým kořením. Dnes je dýňové latte coby výsledek těchto podzimních inspirací k dostání v každé kavárně Starbucks na světě. Už jste ho vyzkoušeli?
Recept na úspěch
Odpověď na otázku ohledně popularity Pumpkin Spice Latte se skrývá v jeho receptu. Tajemství úspěchu je v kombinaci lahodného espressa, napěněného mléka a sirupu s dýňovým kořením, to vše završené nadýchanou šlehačkou se skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a hřebíčkem. Pumpkin Spice Latte se díky své charakteristické podzimní chuti stalo nejžádanějším sezonním nápojem Starbucks. „Náš podzimní hit – Pumpkin Spice Latte – se do naší nabídky vrací v září. Pro Čechy, kteří milují jeho chuť, je to rozhodně dobrá zpráva. Naši zákazníci ho oceňují zejména pro jeho charakteristické kořeněné aroma, ale také proto, že stále častěji hledají neobvyklé příchutě,“ říká Starbucks Coffee Master Kamila Krejčiříková.
Dýňové osvěžení
Začátek podzimu je doba, kdy si můžete užívat poslední chvilky léta. Proto má Starbucks v nabídce nejen Pumpkin Spice Latte pro zahřátí, ale také jeho mraženou verzi – Pumpkin Spice Frappuccino. Nejnovější studená verze dýňového bestselleru potěší ty, kdo stále vzpomínají na horké letní prázdniny a touží po osvěžení.