12. července 2016
Milujete, když na vás ráno čeká čerstvě připravená káva a bytem se line její příjemná vůně?

Podobně to má i food blogerka Petra z Kitchen and the City, která vyznává chuť i kvalitu, a proto se rozhodla pro prémiovou kávu Nespresso. Vybírat můžete ze 24 druhů a pít s vědomím, že si dopřáváte to nejlepší.

A co ještě do svého kávou provoněného rituálu zařadit? Třeba dort ze sladkých pusinek, vzkazuje Petra a přidává svůj recept na sněhový dort s ovocem. Doporučuje vychutnat si ho se šálkem chuťově výrazné, přesto velmi jemné kávy Nespresso Envivo Lungo.

Sněhový dort s ovocem

4 bílky
220 g krupicového cukru
špetka soli

Bílky dejte s cukrem a solí do mísy a šlehejte ve vodní lázni na nejnižší stupeň, dokud se cukr nerozpustí. Přepněte na nejvyšší stupeň a vyšlehejte v tuhý lesklý sníh. Ze sněhu vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem tři placky nebo malé bochánky. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a hned teplotu snižte na 90 °C. Pečte (sušte) zhruba 50 minut. Nechte vychladnout v troubě s otevřenými dvířky.

3 smetany na šlehání 40%
sezonní ovoce

Smetanu vyšlehejte dotuha, rozdělte na tři části a každou částí potřete jeden díl korpusu a přidejte ovoce. Sestavte dort a ozdobte ovocem.

Máte i vy svůj oblíbený sladký dezert, k němuž se skvěle hodí lahodná káva? Soutěžte na nespresso.jenprozeny.cz a vyhrajte kávovar Nespresso Pixie Clips a zásobu kapslí s výběrovou kávou nebo další z mnoha cen!