8. května 2016
Přestaňte se přejídat! Máme pro vás pět tipů jak nepřibrat ani deko a cítit se spokojenější.

Nejezte ze sáčku

Jistě, když dostanete chuť na brambůrky nebo křupky, nejpohodlnější je jenom hrábnout do sáčku. Pak ovšem nemáte přehled o tom, kolik jste jich už spořádala! Navíc je důležité jídlo nejen chutnat, ale taky cítit a vidět.
Bonus: Když si dobroty nasypete na talíř, budete jíst pomaleji a včas poznáte, že už máte dost. 

Opravdu jezte ryby

Alespoň dvakrát týdně jimi nahraďte vepřové, hovězí nebo kuřecí maso. Ryby na přírodní způsob jsou dietní a přitom lahodné (zvlášť když je dobře okořeníte), prospívají vašemu srdci a hlavně se po nich cítíte příjemně nasycená, ale nikdy ne přejedená k prasknutí.

Posviťte si na jídlo

Výzkumy ukázaly, že když jíte v jasně osvětlené místnosti, spořádáte toho méně! Totéž platí, pokud se při jídle můžete vidět v zrcadle.

Čelte pravdě

Poproste přítele nebo kamarádku, aby vás vyfotografovali v plavkách, a při každém jídle se na ten snímek znovu podívejte. Připomenete si tak, že rozhodně nemáte v úmyslu tloustnout.

Používejte menší talíře

Když si dáte běžnou porci na módní talíř „nadměrné velikosti“, zoufale se na něm ztrácí a vy se cítíte ošizená.
Výsledek? Přidáte si nebo si dopřejete ještě dezert. A utěšeně přibíráte. Abyste tomu zabránila, naučte se jíst z malých talířů nejen snídani, ale i ostatní denní jídla.