8. dubna 2017
Ve světě zeleniny je ukryté tajemství štíhlé postavy. 
1 / 2

Během diet většinou saháme po zelenině. Vybíráme si rajčata, okurky, papriky… Ale kořenová zelenina pro vás dokáže udělat zázraky.

Proč je kořenová zelenina tak skvělá?

První výhodou je, že je dostupná během celého roku. Druhou výhodou je způsob úpravy. Kořenovou zeleninu můžete přidat do polévek, salátů, základů na maso, jako přílohu, do salátu nebo klidně syrovou.

Mrkev

Snad nejznámějším druhem kořenové zeleniny je mrkev. Je vynikajícím zdrojem beta-karotenu, vitaminu B, C a E, minerálů a stopových prvků jako je vápník, hořčík nebo železo.

Nastartujte hubnutí mrkví

Petržel

Není sladká, takže si ji těžko dáte v syrovém stavu. Ale v polévkách, salátech a přílohách je skvělá. Kromě vitaminu má pozitivní vliv na trávení.

1 / 2