7. dubna 2016
Při hubnutí ji někteří přímo zatracují, jiní obhajují. Než se rozhodnete, jak s čokoládou naložit, čtěte:

Výběr
Absolutním tabu by měla být bílá a mléčná, ty jsou velmi kalorické, mají vysoký obsah tuku a cukru a vlastně s kakaem nemají nic moc společného. I když je milujete, při hubnutí se jich musíte vzdát. Vsaďte na kvalitní hořkou čokoládu.

Hořká a hořká
Při nákupu se dívejte na obsah kakaa. Čím vyšší, tím méně tuků a sladidel. Pravá hořká čokoláda by měla obsahovat kakaovou hmotu, kakaové máslo a někdy také cukr. Kvalitní čokolády nebývají levné, takže se připravte investovat.

Pozitiva
V minulosti se čokoláda prodávala pouze v lékárnách. Používala se jako lék k posílení a dodání energie. Dnes víme, že čokoláda s vysokým podílem kakaa zlepšuje náladu. Může být také napomocna při snižování krevního tlaku. Povzbuzuje mozek a zlepšuje vstřebávání vitaminů a minerálů. Všechna pozitiva platí pouze u střídmé konzumace kvalitní hořké čokolády.