Fitness pod širým nebem u jezera Wörthersee

  6:00aktualizováno  25. března 2019 19:14
Nádherné spojení hor a jezera v oblasti Wörthersee, jevišti životního stylu ve střední Evropě, poskytuje ideální podmínky pro celoroční možnosti pohybu v pohádkově krásné a nedotčené přírodě. 
Část 1/2

Buď na procházce po břehu jezera, při pěším výletu k těm nejhezčím místům v okolí jezera, nebo na honbě za pokladem při geocachingu v Bewegungsarena Krumpendorf.



Zájem o turistiku


Pojetí turistiky se v nedávné minulosti změnilo. V popředí stojí životní styl soustředěný na zdraví a pohyb. Lidé tak zažívají nové uvědomění přírody a okolního světa. Bewegungsarena v oblasti Wörthersee v pohádkově krásných přírodních kulisách nabízí turistům, běžcům a příznivcům nordic walking síť tras v celkové délce přes 350 km. Do pohybu vás dostane především pěší okruh okolo jezera Wörthersee, který měří přibližně 55 km. Lze z něj pozorovat jezero nevšedním způsobem a vede podél značených cest k překrásným vyhlídkám a poklidným zastavením.



Trasa je tematicky rozdělena podle čtyř živlů do částí oheň, země, voda a vzduch. Je možné ji zdolat ve třech nebo čtyřech etapách. Terén je kopcovitý a zahrnuje několik prudkých, ale krátkých stoupání a sestupů (nadmořská výška od 440 do 850 m, cca +/- 2200 metrů převýšení). Trasa vede z velké části lesnatou oblastí, přičemž se turistům každou chvíli otevírají nádherné výhledy na jezero Wörthersee, tak i na nedaleko ležící pohoří Karavanky. Rozmístěná odpočinková místa a tabule se zajímavými informacemi se průběžně dále rozšiřují, aby návštěvníci zažili komplexní podobu zážitkového prostoru u jezera Wörthersee a zesíleně vnímali umístění jezera jako atraktivního jeviště životního stylu. 



20. zážitkový den pro cyklisty a bruslaře u jezera Wörthersee


20. zážitkovým dnem pro cyklisty a bruslaře v rámci akce „Wörthersee bez aut“ začíná 17. dubna 2016 cyklistická sezóna. Všechny cyklostezky v Korutanech vedou k vodě, slunci a těm nekrásnějším krajinám, které si cyklisté vůbec mohou představit. Nadprůměrný počet slunečných hodin, nespočet míst u vody a výjimečně srdečná povaha obyvatel Korutan z jihu Rakouska na jaře, v létě a na podzim dělají zemi cyklistických zážitků.



17. dubna, jako jediný den v roce, můžete jezdit nejen po cyklostezkách pro cyklisty a bruslaře, ale zažijete celé jezero Wörthersee bez motorizované dopravy. Na různých místech okolo jezera se vedle toho budou nabízet místní kulinářské speciality i vydatná jídla a můžete si tedy chvíli posedět a vychutnat si atmosféru u jezera.



Kolem celého jezera panuje akční atmosféra. Od ranní vyjížďky na kolech s živou hudbou až po grilování a stánky s korutanskými pochoutkami - o návštěvníky je každopádně výborně postaráno. Start je v 10 hodin u areálu „Minimundus - malý svět u Wörthersee“ v Klagenfurtu. Zde ve východním výběžku jezera Wörthersee navíc v cyklistické vesnici Villa Lido najdete výstavu retro kol z Korutan. Ranní nakupování s ORF, které začíná od 11 hodin s „Postmusik Klagenfurt” a „Kärntner Klang”, party pro bikery, koncert s živou hudbou skupiny „Kärntner Showexpress” a pestrý program pro děti se zábavným parkem a hřištěm pak uzavírají program. Kdo si nechce namáhat lýtka a rád by toho zažil více, může se také pohodlně přesunout lodí Wörthersee Schifffahrt a zkrátit si cestu. V platnosti je jarní jízdní řád a aktuální tarify. Děti do 14 let platí polovinu. Na každého cestujícího lze zdarma přepravit jedno jízdní kolo. Vybalte tedy kola nebo brusle, otřete z nich zimní prach a buďte přitom, až 17. dubna znovu začne Wörthersee bez aut!


Po minulém roce se i tento rok bude konat Green Rallye. Rovnou u šesti stanic okolo jezera mohou účastníci 20. UPC zážitkového dne pro cyklisty a bruslaře získat informace k tématu ochrany životního prostředí, energetické transformaci a “Energiemasterplan Kärnten”, tedy plánu čerpání energie pro Korutany. Při Green Ralley nevyhrává ten nejrychlejší - každý účastník má příležitost zvítězit a obdržet jednu ze skvělých hlavních cen, jako jsou například cestovní vouchery, jízdní kola a ještě mnohem více! 


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

PARTY roku v pražských Letňanech představila vesmír plný zážitků

Nezapomenutelná IQOS PARTY připravila návštěvníkům v pražských Letňanech večer plný unikátních zážitků, jejichž...

Březen je měsíc čtení. Vyberte si kousek, který vás vcucne a nepustí

Hektická doba, kterou zažíváme, si žádá jedno: umění „vypnout“. Klid a mír nitru zajistí nejen meditace, ale i knihy....

Odhalte sílu ženského spojenectví. Podporu jako tady jinde nezískáte

Ženě porozumí nejvíc zase žena, to je fakt, o němž netřeba diskutovat. Když jsme navíc ochotny vzájemně se podpořit a...

Rozhýbejte prsty. Jógové cvičení uvolní klouby, šlachy i svaly

Chtěla byste, aby vaše ruce zůstávaly stále mrštné, hbité a pohyblivé? Snadná pomoc, stačí každý den zařadit pár...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...