Vínové bříško (obr. 1)
Vaše postava je poměrně štíhlá a bříško trochu přetéká z kalhot. Bříško není rozlité po celé části břicha, ale spíše visí vpředu. Vzníká nadměrným pitím alkoholu a konzumací jednoduchých sacharidů (těstoviny, bílé pečivo). Jediné řešení tedy je - vyloučit potraviny, které obsahují vysoké procento sacharidů a alkohol.
Nafouklé bříško (obr. 2)
Bříško, které se nejčastěji přirovnává k pneumatice. Majitelky tohoto typu se cítí jako nafouklé. Ráno mají poměrně ploché břicho a s přibívajícími hodinami se zvětšuje. Zde bývá problém v trávení a může být za ním i zácpa. Vylučte nadýmavé potraviny a zařaďte čerstvou zeleninu a ovoce.
Bříško ze stresu (obr. 3)
Bříško vyčnívá hlavně vepředu a je dost měkké. Tento typ břícha vzniká hlavně u lidí, kteří zažívají hodně stresu, nejen pracovního, ale i osobního. Ideálním řešením je vyhýbání se stresu, což není úplně jednoduché. Naučte se proto relaxovat a meditovat. Zkuste třeba jógu. Nejezte jídlo ve špechu a dbejte na kvalitu potravin.
Poporodní bříško (obr. 4)
Po porodu je bříško povolené a povislé. Většinou se cca po měsíci či dvou samo upraví. Takže žádnou paniku.
Oteklé nejen bříško (obr. 5)
Není to jen bříško, ale i končetiny jsou nafouklé až oteklé. Zde může být problém se štítnou žlázou. Jestli jste takto přibrala během velmi krátké doby, doporučujeme návštěvu lékaře, který vám otestuje štítnou žlázu.
Bříško jako hruška (obr. 6)
Tuky se ukládají hlavně ve spodní části břícha. Vypadá trochu jako hruška. Zde je viníkem estrogen - ženský hormon. Vyhněte se proto potravinám s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, které zvyšují hladinu estrogenu v těle. Doporučuje se jíst hodně vlákniny.