Když začnete s mrvovou dietou v pátek večer, budete v pondělí na poradě minimálně o jeden kilogram štíhlejší. Tělo se navíc zbaví přebytečných toxinů, vstřebá životně důležité látky a získá i příjemný bronzový nádech kůže. Pleť se vybarví jen jemně – vůbec se nemusíte bát, že ‚zoranžovíte‘ – to organismus během tak krátké doby nestihne.
Mrkev po oškrábání vždy ještě omyjte a odkrojte špičku. Tak zabráníte prakticky na 100 % riziku, že by v ní ještě zůstaly pesticidy použité zemědělci při pěstování. Nebo rovnou vsaďte na bio produkty.
Pátek večer:
10 mrviček baby karotka a 120 gramů mraženého hrášku uvaříme ve slabém vývaru z kostky. Vývar slijeme, zeleninu dáme na pánvičku, osmažíme na dvou lžičkách olivového oleje, lehce zaprášíme hladkou moukou. Osolíme podle chuti.
Sobota:
Snídaně: Miska strouhané mrkve s krájeným čerstvým ananasem (celkem 200 g). Plátek celozrnného chleba tence namazaný margarínem.
Svačina: 3 syrové mrkve, 1 menší jablko
Oběd: Mrkvová polévka (1 litru vývaru z kostky, 2 větší nebo 4 menší mrkve, 3 polévkové lžíce rýže, 1 stonek řapíkatého celeru). Zeleninu spolu s rýží vaříme ve vývaru 15–20 minut. Pak přidáme 100 ml mléka a lžíci zakysané nízkotučné smetany. Mírně osolíme a přisladíme umělým sladidlem.
Přesnídávka: 2 plátky celozrnného chleba se sýrem cottage, 1 větší syrová mrkev
Večeře: Mrkvový salát s petrželkou (125 g mrkve, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžička řepkového oleje, 1 lžičky octa, 1 lžíci minerálky, sůl, pepř). Mrkev se nastrouhá, petržel naseká nadrobno, pak se přimíchají ostatní přísady.