25. prosince 2015
Nad vašimi kuchařskými omyly, trapasy a vítězstvími žasla Michaela Klevisová.
1 / 3

Nejdražší ryba v životě

„Ze zvědavosti jsem zašla do obchodu s čerstvými rybami, kde jsem předtím nikdy nenakupovala. Když jsem uviděla rybí filety vystavené na ledu, rozhodla jsem se, že milému nachystám nevšední večeři. Nechtěla jsem lososa ani tuňáka, ale něco opravdu exotického. Prodavač si ale za rybu s podivným jménem řekl sedm stovek! Bylo mi trapné protestovat, a tak jsem prostě zaplatila. Luxusní rybu jsem nechtěla pokazit, takže jsem ji jenom udusila na másle. Milý pravil: ,To filé vůbec nemá chuť,’ a šel si ohřát párky.“
Marcela, 33 let

Otrávený kamarád

„Z Belgie za mnou přijel kamarád a přál si k večeři něco typicky českého. Vím o něm, že nemá moc rád maso, takže jsem v troubě zapekla luštěniny se sušenými houbami a česnekem podle receptu své babičky. Walter mlaskal, dokud jeho pozornost neupoutaly plátky hřibů. Když jsem mu vysvětlila, že to jsou houby, které jsem sama nasbírala, zezelenal. Houby z lesa jsou přece jedovaté! Nespolkl už ani sousto, začal si na internetu hledat příznaky otravy a druhý den rozjařeně hlásil do telefonu příbuzným, že jedl houby z lesa a – jaké překvapení! – přežil to.“
Petra, 39 let

Záhadná polévka

„Přítel odešel k lékaři s virózou a já se rozhodla, že než vyrazím do práce, láskyplně mu připravím bramboračku. V poledne jsem mu zavolala a zeptala se, jak mu polévka chutnala. Odpověď zněla dost podivně: ,Poslyš – a jaká to vlastně byla?’ Pomyslela jsem si, že má asi hodně vysokou horečku, když nepozná bramboračku. On se ale chudák vrátil do zakouřeného bytu a na dně hrnce našel jenom černý škraloup. V ranním zmatku jsem sporák zapomněla vypnout!“
Tereza, 24 let

1 / 3