Piškoty s banánem a čokoládovou polevou (bezlaktózové, bezlepkové)
Suroviny:
100 g margarínu bez mléčných složek (Vive BIO slunečnicová)
40 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
2 lžíce kakaa (prášku)
2-3 banány
200 g bezlepkových piškotů
30 g marcipánu
asi 200-250 g hořké čokoládové polevy
Postup:
1. Margarín vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem do pěny. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3-4 mm.
2. Každý piškot lehce potřeme kakaovou náplní. Na polovinu piškotů položíme kolečka banánu, přiklopíme je zbylými piškoty (krémem dospod) a necháme v lednici ztuhnout.
3. Marcipán rozválíme na tenký plát a formičkou z něj vykrájíme sněhové vločky.
4. Slepené piškoty ponoříme do rozpuštěné polevy, pak je dáme na pečicí papír, ozdobíme marcipánovými vločkami a necháme ztuhnout.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 235 kJ/56 kcal
Počet porcí/kusů 60