11. prosince 2015
Vánoce se blíží a vy nestíháte péct? Vyzkoušejte varianty nepečeného cukroví.
1 / 6

Piškoty s banánem a čokoládovou polevou (bezlaktózové, bezlepkové)

Suroviny:

  • 100 g margarínu bez mléčných složek (Vive BIO slunečnicová)
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa (prášku)
  • 2-3 banány
  • 200 g bezlepkových piškotů
  • 30 g marcipánu
  • asi 200-250 g hořké čokoládové polevy

Postup:
1. Margarín vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem do pěny. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3-4 mm.

2. Každý piškot lehce potřeme kakaovou náplní. Na polovinu piškotů položíme kolečka banánu, přiklopíme je zbylými piškoty (krémem dospod) a necháme v lednici ztuhnout.

3. Marcipán rozválíme na tenký plát a formičkou z něj vykrájíme sněhové vločky.

4. Slepené piškoty ponoříme do rozpuštěné polevy, pak je dáme na pečicí papír, ozdobíme marcipánovými vločkami a necháme ztuhnout.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 235 kJ/56 kcal
Počet porcí/kusů 60

1 / 6