5. prosince 2015
Ovoce k Vánocům patří (nejen mandarinkový kompot v plechovce), vyzkoušejte z něj i cukroví.
1 / 8

Ovocné štangličky se sezamem (bez přidaného cukru a tuku, bezlaktózové)

Suroviny: 20 g ovesných vloček, 150 g sušených meruněk, 100 g sušených švestek, 50 g sušených brusinek, 20 g mandlí, 20 g lískových oříšků, 
20 g sezamových semínek, 20 g slunečnicových semínek, 1 lžíce sezamových semínek na obalení

Pracovní postup:
1.
Ovesné vločky nasucho dozlatova opražíme a necháme zchladnout.
2. Sušené meruňky, švestky i brusinky umeleme na masovém strojku. Mandle a lískové oříšky nasekáme nadrobno a přidáme se seznamem, slunečnicovými semínky a vločkami k mletému ovoci.
3. Vypracujeme kompaktní hmotu, rozválíme ji na obdélníkový plát silný asi 1 cm, zabalíme do potravinářské fólie, zatížíme prkénkem a necháme do druhého dne zatuhnout v lednici.
4. Pak ovocnou hmotu nakrájíme na štangličky a jejich konce obalíme v sezamu.

Doba přípravy 30 (bez doby tuhnutí) minut.
1 porce obsahuje 317 kJ/76 kcal
Počet porcí/kusů 18

1 / 8