29. listopadu 2015
Perníčky se musí odležet, proto není důvod jejich pečení odkládat.
1 / 2

Na těsto: 400 g hladké mouky, 2 vejce, 50 g másla, 140 g cukru moučka, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku perníkového koření, 2 lžíce tekutého medu, 1 žloutek na potření po upečení
Na bílkovou polevu: 150 g cukru moučka (dle velikosti bílku), 1 bílek, 2 lžičky citronové šťávy

1. Mouku prosijeme na vál a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme celá vejce. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, přisypeme prosátý cukr, jedlou sodu a perníkové koření, přilijeme tekutý med a vypracujeme hladké a poddajné těsto. 

2. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme ho do lednice a necháme přes noc odpočinout. 

3. Odleželé těsto položíme na pomoučený vál a vyválíme plát tenký asi půl centimetru. Vykrajujeme různé tvary a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. 

1 / 2