Suroviny:
1 cibule, ?500 g mrkve, ?1 velké jablko, ?asi 4 lžíce olivového oleje, ?600 ml zeleninového vývaru, ?200 ml jablečného moštu, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?worcesterská omáčka, ?200 g krevet, ?1-2 lžíce másla, ?hrst sekaného kopru, ?100 ml smetany ke šlehání
Postup:
1. Cibuli s mrkví a jablkem oloupeme, jablko zbavíme jádřince. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a jablko nakrájíme na malé kousky.
2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev a orestujeme ji. Pak vmícháme jablko. Vše zalijeme vývarem a moštem a přivedeme k varu. Základ na polévku necháme zvolna vařit asi 25 minut. Když mrkve zcela změkne, rozmixujeme ho a krém dochutíme solí, pepřem a worcesterem.
3. Krevety očistíme a orestujeme na másle. Výpek z nich přilijeme do polévky. Přidáme kopr a krevetky.
4. Smetanu vyšleháme. Polévku rozdělíme do misek. Každou porci doplníme trochou smetany a podáváme.
TIP: Vaření polévek zabere chvíli čas, zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí.
Recept dne sponzoruje Cuisinox