18. listopadu 2015
Polévka je grunt, to říkaly už naše babičky!

Suroviny:

1 cibule, 
500 g mrkve, 
1 velké jablko, 
asi 4 lžíce olivového oleje, 
600 ml zeleninového vývaru, 
200 ml jablečného moštu, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
worcesterská omáčka, 
200 g krevet, 
1-2 lžíce másla, 
hrst sekaného kopru, 
100 ml smetany ke šlehání

Postup:

1. Cibuli s mrkví a jablkem oloupeme, jablko zbavíme jádřince. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a jablko nakrájíme na malé kousky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev a orestujeme ji. Pak vmícháme jablko. Vše zalijeme vývarem a moštem a přivedeme k varu. Základ na polévku necháme zvolna vařit asi 25 minut. Když mrkve zcela změkne, rozmixujeme ho a krém dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

3. Krevety očistíme a orestujeme na másle. Výpek z nich přilijeme do polévky. Přidáme kopr a krevetky.

4. Smetanu vyšleháme. Polévku rozdělíme do misek. Každou porci doplníme trochou smetany a podáváme.

TIP: Vaření polévek zabere chvíli čas, zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí.

Recept dne sponzoruje Cuisinox