Suroviny:
100 g bulguru, 250 ml zeleninového vývaru, 1 červená paprika, 1 červená cibule, 100 g řapíkatého celeru, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička mleté papriky, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 100 ml řepkového oleje
Na dip: 1 salátová okurka, 250 g bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1/2 svazku kopru, sůl, čerstvě mletý černý pepřř
Postup:
1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Papriku, cibuli a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Zeleninu vmícháme do bulguru, přidáme vejce a strouhanku a ochutíme paprikou, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme odležet.
2. Mezitím připravíme dip. Okurku oloupeme, střed se semínky vykrojíme a zbytek nastrouháme do mísy. Přidáme jogurt, prolisovaný česnek a najemno nasekaný kopr. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
3. Z bulgurové směsi vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni smažíme karbanátky z obou stran dozlatova. Podáváme je s okurkovým dipem.
TIP: Díky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se karbanátky nemůžou připálit.
Recept dne sponzoruje Cuisinox