12. listopadu 2015
Brambory můžete připravit na tisíce způsobů. Vyzkoušejte ideální recept na chalupu!

Suroviny:

2 střední cibule, 100 g anglické slaniny, 600 g brambor vařených ve slupce, 200 g žampionů, 150 g hlívy ústričné, 3 lžíce oleje, sůl, drcený pepř, 1 lžici lístečků tymiánu

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky. Vařené brambory oloupeme, žampiony a hlívu očistíme. Vše pokrájíme na drobné kousky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm slaninu. Poté ji vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibuli, žampiony a hlívu. Vše osolíme, opepříme a krátce podusíme.

3. Když houby změknou, přimícháme k nim brambory. Vše společně prohřejeme.

4. Nakonec vrátíme do pánve slaninu a přidáme tymián. Pánev odstavíme.

TIP: Díky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se pokrm nemůže připálit.

Recept dne sponzoruje Cuisinox