10. listopadu 2015
Zatímco listí žloutne, na trzích převládá červeno-oranžová. Nastává dýňová sezona a s ní čas výtečných, jemných i delikátních pochoutek. Pochutnejte si s námi...

Suroviny:

5 šálků kuřecího vývaru, 2 šálky rýže, 2 šálky pokrájené dýně Hokkaido, 1 a 1/2 šálku dýňového pyré, 1 menší cibule, 2 řapíky celeru, 1/4 šálku strouhaného parmazánu, sůl, pepř, bazalka, dýňový olej

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 180°C.

2. Do většího kastrolu vložte rýži, dýňové kostky, pyré, na půlkolečka pokrájenou cibuli, nakrájené řapíky celeru a přilijte vývar.

3. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

4. Kastrol přikryjte pokličkou nebo alobalem a vložte do vyhřáté trouby.

5. Pečte asi 35 minut, dokud rýže neabsorbuje všechnu vodu z vývaru.

6. Na talíři rizoto ozdobte parmazánem, lístky bazalky a třeba i několika kapkami  dýňového oleje.

TIP: Zesílené dno hrnce CUISINOX vám umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí.

Recept dne sponzoruje Cuisinox