8. listopadu 2015
K podzimu zvěřina patří. Vyzkoušejte srnčí guláš se zeleninou.

Suroviny:

1000 g srnčí kýty, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 3 lžíce sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý černý pepř, 500 ml vývaru, 3 snítky tymiánu, 2 bobkový listy, 200 g čerstvých hub, 1/4 květáku, 1-2 chlebové kůrky, 3 sladkokyselé okurky, 3 stroužky česneku

Postup:

1. Srnčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme najemno, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme kořenovou zeleninu a vše osmahneme dohněda.

2. Vložíme nakrájené srnčí maso, orestujeme, zaprášíme paprikou, přidáme protlak, osolíme a opepříme. Podlijeme částí vývaru a přidáme tymián a bobkový list. Přiklopíme a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme na kousky nakrájené houby a růžičky květáku. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.

3. Pokud je potřeba guláš zahustit, přidáme nastrouhanou chlebovou kůrku. Nakonec do guláše vložíme na plátky nakrájené okurky a utřený česnek. Promícháme a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Hotový guláš podáváme s pečivem.

TIP: Guláš se vaří dlouho, zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí.

Recept dne sponzoruje Cuisinox