3. listopadu 2015
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm.

Suroviny:

2 menší lilky, 2 menší cukety, 2 barevné papriky, 100 g cherry rajčátek, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýnu a bazalky, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, parmazán na posypání

Postup:

1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky, cukety a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Rajčatka rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Bylinky otrháme od stonků (část jich necháme na ozdobení) a pak je ostrým nožem nasekáme.

2. Ve velké pánvi rozpálíme čtyři lžíce olivového oleje. Nejprve orestujeme lilek, po dvou minutách přidáme cuketu, osmahneme a přidáme cibuli, papriky a česnek.

3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky a rajčátka. Osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi pět minut.

4. Hotové ratatouille posypeme parmazánem, ozdobíme bylinkami a podáváme s vařenými bramborami, nebo jako přílohu k masu

TIP: Díky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se ratatouille nemůže připálit.

Recept dne sponzoruje Cuisinox