26. října 2015
Frittata je italský pokrm podobný omeletě.

Suroviny:

500 g čerstvého špenátu, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule nakrájená na kolečka, sůl a pepř, 6 vajec, 4 stroužky česneku nasekaného najemno, 30 g strouhaného parmezánu, špetka chilli

Postup:

1. Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.

2. Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.

3. Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.

4. Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.

TIP: Díky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit.

Recept dne sponzoruje Cuisinox