23. října 2015
Jestli jste neměli štěstí v lese, můžete polévku připravit ze žampiónů nebo hlívy ústřičné.

Suroviny:

3 lžíce másla, 1 velký pórek (nakrájený na kolečka), 2 hrsti nakrájených tmavých žampionů, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hladké mouky, 1 l kuřecího vývaru, 2 snítky tymiánu, sůl a pepř, 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

1. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut.

2. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.

3. Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.

4. Povařte asi 10 minut.

5. Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte. 

TIP: Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí.

Recept dne sponzoruje Cuisinox