21. října 2015
Dokonalé spojení chutí, které vás přenese do vzpomínek na dovolenou.

Suroviny:

1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 400 g konzerva sekaných rajčat, sůl a pepř, 70 g černých oliv bez pecky, 4 filety z mořských ryb AQ (cca 12 g/kus), nasekaná petrželka, 4 klínky citronu, bílé pečivo k podávání

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. V pánvi či kastrolu rozehřejte lžíci oleje a opečte cibuli doměkka. Pak přimíchejte rajčata, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vmíchejte olivy.

3. Na rajčatovou směs položte rybí filety a pokapejte je olivovým olejem. Pánev či kastrol přesuňte na 15 minut do trouby, aby se ryby upekly.

4. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s klínky citronu a pečivem.

TIP: Pánev CUISINOX potřebuje na smažení jen nepatrné množství oleje, díky tomu bude vaše jídlo zdravější.

Recept dne sponzoruje Cuisinox