15. října 2015
Kolik je způsobů přípravy kávy? Nikdo to nespočítal, ale ve Starbucks ji umíme servírovat v desítkách tisíc variací! Je neuvěřitelné, jaké bohatství chutí a vůní se může skrývat v šálku černé kávy.

Starbucks přináší lidem příležitost rozšířit své znalosti o nejlepších kávových směsích a jejich původu.

V roce 1971 začal Starbucks otevírat v americkém Seattlu své první kavárny s cílem rozvíjet v lidech vášeň pro pití kávy a kultivovat způsoby jejího získávání.

„Pro Starbucks je vždy na prvním místě kvalita. Naší prioritou je etický způsob získávání kávových zrn podle postupů C.A.F.E. (Coffee and Farmer Equity). Ty nám velí vybírat dodavatele, kteří kávu pěstují, zpracovávají a obchodují s ní společensky zodpovědným způsobem,“ říká prezident Starbucks pro střední a východní Evropu Adam Mularuk. „Tato pravidla se vztahují k celému řetězci dodavatelů, od farem přes zpracování až po prodej zrnkové kávy.“  

Starbucks se odlišuje také svou vlastní jedinečnou kulturou založenou na budování různých dimenzí mezilidských vztahů, včetně vytváření pouta mezi baristy a hosty kavárny.

„Každý den děláme vše pro to, abychom ke všem hostům přistupovali individuálně. Na šálky píšeme jména, a pokud obdržíme zvláštní požadavek, připravíme nápoj mimo standardní nabídku. S tímto přístupem Starbucks šíří lásku ke kávě už v 67 zemích, ve kterých jsme vybudovali víc než 22 000 unikátních kaváren. V každé z nich si naši hosté vychutnávají speciální odrůdy kávy, importované z nejvzdálenějších koutů světa,“ říká Magdalena Jurdziak, Brand Manager společnosti Starbucks pro střední a východní Evropu.

Jak se stát znalcem kávy Starbucks u sebe doma?

Díky akci Whole Beans Friday budou mít naši zákazníci po dobu pěti týdnů možnost vyzkoušet bohatství chutí, které se skrývá v zrnkových směsích Starbucks. Každý říjnový pátek dostanou k nákupu zrnkové kávy vybraný nápoj velikosti „tall“ (355 ml) na účet podniku. 

Každá unikátní káva má svůj vlastní příběh

Pravou tvář nápoje, který zná svět tak dlouho, mnozí stále příliš neprozkoumali.  Každá káva od Starbucks je dalším příběhem o cestě, kterou káva urazila, než se dostala do našich rukou.

Příběh silné a povzbuzující směsi Guatemala Antigua začíná v guatemalském údolí Antigua, v mayském jazyce známém jako „Země stromů“, kam se kávová zrna dostala v roce 1750. Vzhledem ke svému umístění mezi třemi vulkány a neobvyklému způsobu péče o plantáže, které jsou o chladných nocích zahřívány ohni, získává tamní středně pražená káva jedinečnou chuť se zvláštním, kouřovým tónem.

Pro vychutnání této směsi nabízí Starbucks povzbuzující nápoj Guatemala Flat White. Jak se liší od ostatních nápojů? Základ tvoří dvě dávky espressa, na které v další vrstvě přijde sametové, napěněné mléko, které vytvoří lahodný, bílý film. Celý nápoj je nakonec ozdoben nadýchanou pěnou.