14. září 2015
Pšeničné pivo se skvěle hodí k rybím pokrmům. Ochutnejte!

Pečená treska

Suroviny: plátky bílé tresky, pšeničné pivo, čerstvý rozmarýn, sůl, šťáva z citronu, šalotka, máslo

Postup: Plátky bílé ryby osušíme, posolíme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme čerstvý rozmarýn a v rozpálené troubě pečeme na másle 7 min z každé strany. V průběhu pečení podléváme pivem. Výpek nalijeme do pánve a krátce v něm zpěníme na drobno nakrájenou šalotku. Takto připravenou omáčkou se šalotkou servírujeme na hotovou porci.

PŠENIČNÉ PIVO

Krušovice Pšeničné je svrchně kvašený nefiltrovaný světlý pšeničný ležák, který má velmi lehkou a harmonickou chuť doplněnou o ovocné tóny.

Vyrábí se z pšeničného sladu, jehož podíl se pohybuje okolo 50 %, zbytek tvoří slad ječný světlý a karamelový. Vyznačuje se světle žlutou barvou. Ta je díky tomu, že je toto pivo nefiltrované, jemně zakalená zbytkovými bílkovinami a pivními kvasnicemi. Proto má Pšeničné pivo svůj specifický rituál nalévání z láhve a originální sklenici určenou výhradně pro tento druh piva. Abyste si ho vychutnali naplno, nalijte Pšeničné ze tří čtvrtin do této sklenice a před dolitím posledního dílu uvolněte sedlinku kvasnic ze dna láhve krouživým pohybem.

Je skvělým osvěžením, ale i příjemným zpestřením pro ty, kteří rádi objevují netradiční a zajímavé chutě.