Postupně vám představíme 10 Esquire mužů, kteří podle nás splňují naše předpoklady a podmínky.
Vy čtenáři nyní máte možnost nominovat muže, jenž podle vašeho názoru nejvíce vyhovuje nárokům ankety Esquire Man 2015.
Víte o někom, kdo by si podle vás ten titul zasloužil?
Nominujte, hlasujte na esquireman.jenpromuze.cz
DAVID ŠAŠEK
Narozen 1976, šéfkuchař restaurace Coda, Praha. Jeden z nejlepších a nejskromnějších českých šéfkuchařů
> To, co teď dělám, dělám rád, protože mám více možností seberealizace. Můžu určovat, jakým směrem se restaurace ubírá.
> Svoboda je pro mě hodně důležitá, zvláště pokud jde o spojení vzniku a realizace myšlenky. Já jsem v takové situaci naštěstí i v práci, kde mohu své nápady proměňovat ve skutky.
> Člověk, který pomáhá slabším, stará se o nemohoucí a je případně schopen riskovat i svůj život pro někoho jiného. To je podle mě hrdina. Ale hrdina je i ten, kdo je schopen, třeba i jen slovně, zastat se a podpořit někoho slabšího.
> Nejvíce si na sobě cením poctivosti. Možná bych chtěl být disciplinovanější a dravější, ale jinak jsem se sebou spokojený.
> Existuje více citátů, kterými se řídím, například: „V jednoduchosti je krása.“ To s mou prací souvisí. Mám také rád větu: „Když už nemůžeš, přidej.“ Je pro mě také důležité chovat se tak, abych neškodil svému okolí a nedělal druhým to, co je nepříjemné mně. > Ve vaření mě inspiruje cestování, ochutnávání a setkávání se se zajímavými lidmi. Také mě inspiruje příroda, čerstvost, prohlídky skladů a farem – to mě pak napadá spousta věcí.
> Mužnost nezávisí jen na síle, těžko se to de? nuje, ale každý muž má v sobě něco, co ho mužem dělá. V podstatě pro mě neexistuje poměr silný nebo slabý muž, vše je v určité rovnováze a každý používá něco trochu jiného v projevu a demonstraci své mužnosti. Důležitá je i vnitřní síla a její používání ve správnou chvíli.