4. září 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Ryby do jídelníčku patří, proto jsme pro vás vybrali varianty na úpravu oblíbeného lososa.
1 / 7

Citronový losos

Suroviny: 600 g filetu z lososa, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
2 bio citrony, 
olivový olej, 
4 stroužky česneku, 
1 svazek tymiánu

Postup:
1.
Filet z lososa očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme je a opepříme. Citrony důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
 

2. Na plech dáme pečicí papír, pokapeme ho olivovým olejem a rozložíme plátky citronu. Na citron položíme porce lososa, kůží dolů.

3. Kolem ryby dáme na plátky nakrájený česnek. Vše posypeme na kousky natrhaným tymiánem a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1415 kJ/338 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7