1. Očištěné kuře položíme na pracovní plochu prsy nahoru a stehýnky proti nám. Jedno stehno odkloníme, aby se napnula kůže a tu pak prořízneme. Poté stehno odlomíme ve velkém kloubu. Kůži a maso dořízneme podél skeletu. Totéž opakujeme i u druhého stehna.
2. Stehno lze dále rozdělit na horní a dolní část, tzv. paličku. V místě středního kloubu nařízneme kůži a maso. Pak rukama stehno v kloubu rozlomíme.
3. Při oddělování prsíček jedeme ostrým nožem podél prsní kosti až k ramennímu kloubu. Ten silou rozlomíme a nožem dořízneme. Zůstane porce prsíček s křidélkem. To samé uděláme s druhým prsem.
4. Pak v ramenním kloubu oddělíme celé křídlo. Z křídla odřízneme poslední třetinu, letku. Křídlo pak rozdělíme v kloubu na dvě části. Letka společně se zbylým skeletem poslouží k přípravě kuřecího vývaru.