17. srpna 2015
Po cestě z práce se zastavte v řeznictví a kupte si kvalitní mleté maso. Dají se z něj připravit neuvěřitelné dobroty.
1 / 6

Roláda z mletého masa s mrkví a cuketou
Potřebujeme:
2 stroužky česneku, svazeček hladkolisté petrželky, 700 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, 1 lžička drceného kmínu, sůl, mletý černý pepř, 1 větší mrkev, 1 větší cuketa, rostlinný olej na potření

Postup:
1. Česnek oloupeme a společně s očištěnou petrželkou nasekáme nadrobno. V míse smícháme mleté maso s vejcem, strouhankou, česnekem, petrželkou, kmínem, solí a pepřem.

2. Mrkev a cuketu oloupeme a podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky (můžeme použít škrabku na zeleninu).

3. Na potravinové fólii vyválíme z masové směsi tenčí obdélníkový plát. Poklademe ho plátky cukety a mrkve a opatrně stočíme do rolády. Potřeme ji olejem, zabalíme do alobalu a přendáme do pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1220 kJ/291 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6