13. srpna 2015
Těstoviny jsou skvělé v tom, že je můžete připravit na tisíce způsobů...
1 / 7

Těstoviny s avokádem a hlívou ústřičnou
Potřebujeme:
2 zralá avokáda, šťávu a kůru z 1 citronu, sůl, olivový olej, 2 stroužky česneku, hrst hladkolisté petrželky, hrst bazalky, 400 g těstovin linguine, 250 g hlívy ústřičné, 1 červenou cibuli, mletý černý pepř

Postup:
1. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme jej a menší kousky a vložíme do misky. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a přilijeme 4 lžíce oleje. Přidáme oloupaný česnek spolu s bylinkami (část bazalky necháme na ozdobu) a vše rozmixujeme dohladka.

2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Scedíme je a necháme okapat.

3. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli na měsíčky. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli s hlívou. Asi po 5 minutách vmícháme těstoviny a avokádovou směs. Dochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou a vše promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2613 kJ/624 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7