Párování chutí nemusí být jen výsadou vybraných restaurací a gurmánů. Dokonce i zdánlivě neslučitelné prvky tak mohou vytvořit překvapivou souhru. Už jste přemýšleli nad tím, co byste si mohli dát k novému cideru Kingswood Dry? Poradíme vám!
Nebojte se zkoušet nové věci a experimentovat. U párování chutí se ciderem se můžete vydat v podstatě dvěma směry. Buď podpořit základ cideru podobně strukturovanou chutí jídla nebo je naopak postavit do opozice. Ve většině případů je cílem párování vylepšit si požitek z konzumace jídla.
Cider, jakožto nápoj z jablek, je k hledání spřízněných chutí jako stvořený. V jeho kombinování s vhodnými jídly proto nehledejte nic záludného. Když Kingswood Dry ochutnáte poprvé, napadnou vás suché „bublinky“. Právě díky suchému aroma je skvělým společníkem k těžším masovým jídlům a slaným francouzským koláčům. Jemně navinulá chuť zeleného jablka, která pomalu dozrává na jazyku, dává vyniknout měkkým sýrům typu camembert. V tomto spojení je výsledná chuť plná a dominuje jí decentní nahořklost. Přirozená osvěžující chuť Kingswoodu jednoznačně podpoří přednosti uzeného lososa. Budete překvapeni, jak se vám při jídle jemné jablečné tóny cideru promění ve vyzrálé jablko.
Jak již bylo řečeno na začátku, u párování chutí se přitahují i dva klady. Jako dezert proto neváhejte zvolit jablečný štrúdl. Jablek totiž není nikdy dost!
Více informací o novém cideru naleznete na oficiálních stránkách www.kingswood.cz.