Cuketový krém
Potřebujeme: 500 g cukety, 250 g čerstvého kozího sýra (chavroux nebo soignon), 2 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý černý pepř, sůl
Postup:
1. Pokud je cuketa mladá, jen ji omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Je-li starší, rozpůlíme ji, odstraníme semínka i se změklou dužinou kolem a pak nakrájíme. Kolečka cukety restujeme na lžíci oleje na velmi mírném plameni asi 4 minuty, nesmí však zhnědnout.
2. Když cuketa začne měknout, přendáme obsah pánve do mixéru. Přidáme kozí sýr (trochu si dáme stranou) a asi 750 ml horké, ale ne úplně vroucí vody. Rozmixujeme na krém a přendáme do polévkové mísy.
3. Dochutíme pepřem a solí podle vlastní chuti. Polévku ozdobíme kouskem sýra nebo tenkými nudličkami syrové cukety, které jenom spaříme v horké vodě.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 942 kJ/225 kcal
Počet porcí/kusů 4