11. srpna 2015
Konzumace cukety se kladně podepíše i na psychice - zklidňuje a zbavuje stresu, jako bonus zlepšuje mozkovou činnost.
1 / 6

Cuketový krém
Potřebujeme:
500 g cukety, 250 g čerstvého kozího sýra (chavroux nebo soignon), 2 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý černý pepř, sůl

Postup:
1. Pokud je cuketa mladá, jen ji omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Je-li starší, rozpůlíme ji, odstraníme semínka i se změklou dužinou kolem a pak nakrájíme. Kolečka cukety restujeme na lžíci oleje na velmi mírném plameni asi 4 minuty, nesmí však zhnědnout.

2. Když cuketa začne měknout, přendáme obsah pánve do mixéru. Přidáme kozí sýr (trochu si dáme stranou) a asi 750 ml horké, ale ne úplně vroucí vody. Rozmixujeme na krém a přendáme do polévkové mísy.

3. Dochutíme pepřem a solí podle vlastní chuti. Polévku ozdobíme kouskem sýra nebo tenkými nudličkami syrové cukety, které jenom spaříme v horké vodě.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 942 kJ/225 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6