8. srpna 2015
Vraťme se ke kuchařkám našich předků. Máme pro vás pět variant na úpravu pohanky.
1 / 5

Pohanková polévka
Suroviny: 100 g pohanky, 
sůl, 
3 brambory, 
1 petržel, 
1 velká mrkev, 
2 jarní cibulky, 
2 lžíce oleje, 
1200 ml zeleninového vývaru, 
4 lžíce uvařených velkých fazolí

Postup:
1.
V kastrůlku přivedeme k varu asi 150 ml vody. Osolíme ji a vsypeme do ní propláchnutou pohanku. Pohanku 2-3 minuty povaříme. Poté ji odstavíme a pod peřinou necháme asi 30 minut dojít.
2. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petržel s mrkví očistíme a pokrájíme na menší kousky. Cibulky opláchneme a nakrájíme nadrobno.
3. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm bílé části cibulek. Přilijeme vývar. Když začne vřít, vložíme do něj kořenovou zeleninu s bramborami a necháme je vařit.
4. Když je zelenina v hrnci měkká, přidáme do polévky pohanku, fazole a cibulovou nať. Vše společně prohřejeme. Polévku dle chuti dosolíme a odstavíme.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1017 kJ/243 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5