6. srpna 2015
Užijte si příval zeleniny na talíři. V sezoně si můžete vybírat a ještě ušetříte.
1 / 6

Květákové placičky
Suroviny: 1 menší květák, 
sůl, 
4 vejce, 
100 ml mléka, 
mletý černý pepř, 
špetka muškátového květu, 
slunečnicový olej 

Dip: 
150 g zakysané smetany, 
150 ml podmáslí, 
1 lžička citronové šťávy, 
kůra z 1/4 citronu, 
menší svazek pažitky

Postup:
1.
Květák očistíme, omyjeme, rozkrájíme na růžičky a povaříme je krátce v osolené vodě tak, aby zůstaly pevné. Poté je opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
2. Do mísy vyklepneme vejce a rozšleháme je s mlékem, solí, pepřem a muškátovým květem. Růžičky květáku nakrájíme na plátky a dáme si stranou 4 nejlepší. Zbytek jemně nasekáme a přidáme do mísy s těstem.
3. Na pánvi rozpálíme tenkou vrstvu oleje a 4 plátky květáku krátce opečeme. Každý z nich pak zalijeme jednou naběračkou těsta a z obou stran opékáme dozlatova. Placičky podáváme s dipem, který vytvoříme smícháním smetany, podmáslí, šťávy a kůry z citronu, nasekané pažity a soli.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 918 kJ/219 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6