29. července 2015
Pro svou nezaměnitelnou chuť a jednoduchou přípravu je asijská kuchyně oblíbená po celém světě. Zkuste ji také:
1 / 6

Ostrá kuřecí polévka
Potřebujeme: 300 g kuřecích prsou, 2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve, 50 g žampionů, 50 g hlívy ústřičné, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, malý kousek zázvoru, 1 lžička kari koření, 600 ml drůbežího vývaru, 400 ml kokosového mléka, malá hrst čerstvého koriandru, 2 jarní cibulky, sůl, 4 lžíce limetkové šťávy

Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené maso. Mrkev oloupeme, žampiony, hlívu, česnek, chilli papričku a zázvor očistíme a vše pokrájíme na plátky.

2. Mrkev, houby, česnek, papričku a zázvor přidáme do hrnce k masu a společně restujeme asi 5 minut. Přidáme kari, promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Pozvolna vaříme asi 15 minut.

3. Koriandr omyjeme, jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme do polévky těsně před koncem vaření. Nakonec polévku dochutíme solí a šťávou z limetky.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1145 kJ/273 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6