27. července 2015
Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Ochutnejte skvělou polévku ze zdravé zeleniny.

Suroviny: 1 cuketa, 3-4 mrkve, 2 cibule, 2 lžíce másla, asi 1000 ml zeleninového či drůbežího vývaru, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky sušených provensálských bylinek, čerstvý rozmarýn na ozdobu

Postup:
1. Cuketu oloupeme a odstraníme semínka; dužinu nakrájíme na kostky. Mrkev s cibulí také oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.

2. V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nejprve mrkev, pak přidáme cuketu s cibulí a také je opečeme.

3. Do kastrolu přilijeme vývar a zeleninu vaříme asi 20 minut.

4. Pak zeleninu v polévce rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a provensálskymi bylinkami. Rozdělíme ji do misek a ozdobíme rozmarýnem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 372 kJ/89 kcal
Počet porcí/kusů 6