12. července 2015
Hezký víkend je jako stvoření pro grilovací party. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty.
1 / 8

Grilovaná vepřová panenka s roquefortovým máslem
Suroviny: 800 g vepřové panenky, 
po snítce tymiánu, rozmarýnu a bazalky, 
2 stroužky česneku, 
3 lžíce olivového oleje, 
1 lžíce citronové šťávy, 
hrubá sůl

Ochucené máslo: 
30 g modrého sýra (roquefort nebo niva), 
50 g másla 
několik kapek brandy, 
špetka citronové kůry, 
hrubě mletý bílý pepř

Postup:
1. Bylinky omyjeme a jemně pokrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vše přendáme do misky, přilijeme olej a citronovou šťávu a dobře promícháme.
2. Maso nakrájíme na špalíky silné asi 2,5 cm, potřeme je marinádou, zatížíme a necháme hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 8-10 minut z každé strany a před dopečením lehce posypeme čerstvě mletou hrubou solí.
3. Sýr nastrouháme do misky, přidáme změklé máslo a promícháme. Směs ochutíme brandy, citronovou kůrou a pepřem. Vytvarujeme váleček, zabalíme ho do folie a necháme vychladit. Grilovanou panenku podáváme s ochuceným máslem a grilovanou zeleninou.

Doba přípravy 30 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 1784 kJ/426 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8