19. července 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Jedno z nejdietnějších mas je v naší kuchyni stále opomíjené. Nebojte se a připravte si například skvělou roládu:

Potřebujeme: 5-6 králičích stehen, sůl, mletý černý pepř, 100 g slaniny, 150 g králičích jater, asi 100 ml smetany (33 %), 1 žloutek, několik snítek tymiánu, 100 g mladého špenátu, 1/2 červené papriky

Postup:
1. Králičí stehna očistíme a vykostíme, 4-5 stehen (postupně) zakryjeme potravinářskou fólií, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozprostřeme je na alobal tak, aby tvořily plát a konce se překrývaly. Zbylé stehno nakrájíme na kousky.

2. Slaninu nasekáme na kostičky a necháme je na pánvi vyškvařit. Játra očistíme, pokrájíme a krátce orestujeme na vyškvařeném tuku.

3. Pokrájené stehno dáme do kutru, přidáme sůl, trochu smetany a sekáme najemno. Postupně přiléváme zbylou smetanu a směs sekáme, dokud není fáš hladká. Pak do ní vmícháme žloutek a lístečky tymiánu.

4. Maso potřeme lehce fáší a poklademe očištěným špenátem. Na něj rozetřeme zbylou fáš, dáme očištěnou, pokrájenou papriku a játra se slaninou. Pomocí alobalu svineme naplněné maso do rolády a pevně ji zabalíme. V troubě vyhřáté na 180 °C ji pečeme asi hodinu doměkka. Podáváme ji s pečenými brambory a zeleninovou oblohou.

Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1692 kJ/404 kcal
Počet porcí/kusů 4