Předkrm: Carpacio z hovězího krku s kozím sýrem, rukolou a pistáciemi
Na 4 porce potřebujeme: 400g hovězího krku (vyzrálý), 200g kozího sýru, 500g rukoly, 50g pistáciových oříšků (vyloupaných, nesolených), hrubozrnný pepř, hrubozrnnou sůl, olivový olej
Postup:
1. Hovězí krk nakrájíme na jemné plátky a přes potravinovou folii naklepeme na požadovanou sílu. Kozí sýr nakrájíme na malé kostičky. Rukolu omyjeme, osušíme a nakrájíme pistácie na plátky.
2. Hovězí krk naaranžujeme na střed talíře, posolíme a opepříme. Pokapeme olivovým olejem , ozdobíme kozím sýrem, rukolou a sekanými pistáciemi. Podáváme s opečenou bagetkou.
Hlavní jídlo: Telecí medailonky s jablečným ragú s rozinkami a zakysanou smetanou, bramborové rösti
Na 4 porce potřebujeme: 800g telecí svíčkové, hrubý pepř, olivový olej, 2 větší jablka, 100g hrozinek, 200g zakysané smetany, cukr, sůl, 2 vetší brambory, 1 vejce, olej na smažení
Postup:
1. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu. Přimícháme vejce, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, lžící nabíráme brambory a vládáme do oleje. Smažíme do zlatova, hotové osušíme ubrouskem.
2. Telecí svíčkovou odblaníme, osolíme a opepříme. Na pánvi s troškou olivového oleje opékáme pozvolna ze všech stran dozlatova. Poté dáme v pekáčku do rozehřáté trouby na 160 °C na 10 min. Upečenou telecí panenku necháme 10 min na teplém místě odpočinout. Poté ji nakrájíme na medailonky.
3. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky, orestujeme na olivovém oleji s rozinkami, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a cukrem.
4. Na talíř servírujeme jablečné ragú, na které klademe telecí medailonky a přidáme bramborové rösti.
Dezert: Jablečný cheesecake
Na jeden koláč potřebujeme: 1 jablko, 1/2 tvarohu, 1 lučinu, 2 vejce, 50g třtinového cukru, 70g máslových sušenek, 50g másla
Postup:
1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Namačkáme do formičky a zarovnáme dno. Tvaroh a lučinu rozmícháme s vejci, nalijeme do formičky, zarovnáme a pečeme na 170 °C 25-30min. Nakonec přidáme nakrájená jablka obalená v třtinovém cukru a plynovou pistolí zkaramelizujeme.