9. července 2015
Strongbow cider nejlépe chutná na ledu a k námi vybraným pokrmům se hodí úplně nejvíc

Předkrm: Uzený losos s medovou majonézou, bramborové rösti
Na 4 porce potřebujeme: 400g uzeného lososa, 50g majonézy, 50g medu, 50g hrubozrnné hořčice, 1 větší brambora, 1 žloutek, sůl, epř, olej na smažení, červený šťovík, výhonky z červené řepy

Postup:
1. Bramboru oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu. Přimícháme žloutek, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, lžící nabíráme brambory a vkládáme do oleje. Smažíme do zlatova, hotové osušíme ubrouskem.

2. Med, hořčici a majonézu smícháme dohromady a připravíme dressing. Na talíř položíme plátky uzeného lososa, přelijeme připraveným dressingem, položíme rösti a dozdobíme červeným šťovíkem a výhonky z červené řepy.

Hlavní jídlo: Filet ze pstruha na karotkovobramborovém pyré se zeleninovými chipsy
Na 4 porce potřebujeme: 2 větší pstruhy, 100g másla, 400g brambor, 400g mrkve, 1 dcl smetany, sůl, pepř, celer, mrkev, cuketu, sůl, olej na smažení

Postup:
1. Pstruha vykostíme, nafiletujeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme 50g másla a pstruha opečeme z obou stran, nejdříve kůží dolů, poté z druhé strany. Osmaženého pstruha necháme na teplém místě odpočinout asi 10 min.

2. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, dáme do mísy, přidáme smetanu a 50g másla a vymixujeme do hladkého pyré. Dochutíme solí.

3. Celer okrájíme, mrkev oškrábeme. Cuketu, mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osmažíme naprudko v rozpáleném oleji do zlatavé barvy, osušíme v ubrousku a osolíme.

4. Servírujeme na střed talíře karotkovobramborové pyré, na které klademe kousky pstruha a přiložíme zeleninové chipsy.

Dezert: Bezové créme brulée s lístky meduňky
Na 4 porce potřebujeme:
600 ml smetany, 6 žloutků, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový lusk, třtinový cukr, 0,5 dl silného bezového sirupu,  lístky čerstvé meduňky, květ černého bezu

Postup:
1. Žloutky utřeme s cukrem. Dužninu vanilkového lusku, kterou získáme tak, že si vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem setřeme obsah, který spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna. Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. Ve vodní lázni pečeme v troubě předehřáté na 120 °C 40 min. Výsledkem by měl být třaslavý krém. Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce třtinovým cukrem a zkaramelizujeme plynovou pistolí.

2. Zdobíme lístky meduňky a květem černého bezu.
(Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě.)